Van de beheerder / moderatoren.

Alles over de zeevisserij
Huug
Berichten: 966
Lid geworden op: 30 dec 2004 17.20 11:15
Locatie: Arkel
Contacteer:

Van de beheerder / moderatoren.

Bericht door Huug » 18 aug 2008 17.20 09:41

In dit topic, genaamd Van de beheerder, zal de beheerder regelmatig mededelingen plaatsen aangaande het Kustvaartforum.

Om er voor te zorgen dat ons forum een plek blijft waar iedereen met veel plezier kan posten en lezen, hanteren we enkele regels.

Evenzo als aan boord van een ship is het discussieren over GELOOF en POLITIEK een heikele zaak.
Omdat een ieder daar zijn eigen idee en uitgesproken mening over heeft kan één en en ander makkelijk escaleren in een ruzieachtige sfeer, het verleden heeft dat al menig maal bewezen.

Ook SEXS en SCHUTTINGTAAL is ongewenst.
Houd deze onderwerpen van het forum.

Items die de grens van het toelaatbare overschrijden, zullen onherroepelijk verwijderd worden. :!:

Het formaat van geplaatste foto's bedraagt minimaal 800 pixels en maximaal 1024 pixels breed.

Foto's kunnen geplaatst worden via het alom gebruikte ImageShack of Photobucket.

Respecteer het copyright: Plaats enkel foto's van jezelf of wees verzekerd van toestemming tot plaatsing van de fotograaf.
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de bijdrages die hij/zij plaatst.

Laten we het een Scheepvaartforum voor en door scheepvaartliefhebbers houden met een kwinkslag naar het hedendaagse in de wereld, dat moet kunnen.

De Beheerder en Moderatoren.
Huug

Afbeelding

De wereld is rond en dat istie al lang!

http://www.shipspotters.nlMark
Berichten: 508
Lid geworden op: 30 dec 2004 17.20 18:14

Re: Forum Beheer

Bericht door Mark » 09 sep 2009 17.20 06:12

Na een weekend verplicht afkicken hebben de meesten het forum weer gevonden. Benieuwd welke nieuwe hobby's er afgelopen weekend gevonden zijn :wink:

De reden voor dit 'weekendje weg' was een omgevallen database. Het gaat te ver om in detail uit te leggen hoe en waarom, maar dat het ernstig was moge duidelijk zijn. Voor dit soort situaties hebben we Dennis, de technische man, die het forum binnen de kortste keren weer heeft draaien. Dennis heeft echter ook recht op vakantie en was ten tijde van dit euvel niet bereikbaar. Maandagavond heeft hij alles op alles gezet om het euvel op te lossen, waarvoor onze dank!

Mark
Berichten: 508
Lid geworden op: 30 dec 2004 17.20 18:14

Re: Van de Beheerder

Bericht door Mark » 05 nov 2009 17.20 17:09

De laatste tijd wordt er veel gebruik gemaakt van quotes. Niet al het gebruik van quotes is nuttig, vaak doet het afbreuk aan de leesbaarheid van het forum.
Daarom hanteren we enkele richtlijnen:

- Het is niet nodig om een bericht te quoten als je erop wil reageren,
- Quote kun je het beste gebruiken om er een klein stukje uit te lichten, omdat het anders niet duidelijk is waar je op reageert,
- Het is zelden nodig uit een kort bericht te quoten dat vlak boven de nieuwe reaktie staat,
- Vervang foto's in een quote door het woord foto of afbeelding.

Bedankt voor de medewerking!

Mark
Berichten: 508
Lid geworden op: 30 dec 2004 17.20 18:14

Re: Van de Beheerder

Bericht door Mark » 07 mar 2010 17.20 21:57

Vandaag bereikte mij het nieuws dat een tweetal forumleden het Binnenvaart forum heeft gebruikt ter promotie van een commerciële website. Forumleden kunnen tegen betaling foto's in HR formaat kopen bij deze heren.

Ter informatie: dit forum wordt gemaakt vóór en dóór hobbyisten en bied geen enkele ruimte voor commercie. Van forumleden wordt immers ook geen enkele financiële bijdrage gevraagd en dit zal ook niet gaan gebeuren. Het promoten van een eigen website is tot in het redelijke toegestaan; d.w.z. door middel van een tekstuele vermelding in het onderschrift en een verwijzing in het profiel. Banners in het handschrift zijn niet toegestaan. Promoties van commerciële websites (lees: websites die tegen betaling foto's aanbieden) zullen onherroepelijk verwijderd worden.

Iedereen is vrij om te bepalen of hij via een eigen website foto's te koop aanbied, maar dit forum is geen advertentiepagina. Hou daar rekening mee a.u.b. Dank u.

Mark
Berichten: 508
Lid geworden op: 30 dec 2004 17.20 18:14

Re: Van de Beheerder

Bericht door Mark » 18 jun 2010 17.20 18:39

Aan alle forumleden,

Vrijdag 18 juni ontving ik een email van Peter Vincent Schuld van Stichting Swordstone, een stichting die jaagt op illegaal gebruik van foto's en het schenden van copyright.
Het topic "Actueel Nieuws (vanaf nov.'05)" op het Binnenvaartforum bevat gekopieerde nieuwsberichten met foto's. Twee (pers)fotografen hebben inmiddels een claim ingediend bij deze stichting wegens het schenden van het copyright.

Welke (financiële) consequenties dit voor het forum gaat hebben weet ik nog niet. Het is ook nog onduidelijk wie de desbetreffende fotografen zijn, om welke berichten het gaat en wie deze geplaatst hebben. Zodra er meer bekend is zal dit via het forum bekend gemaakt gaan worden. Tot die tijd zal het topic "Actueel Nieuws (vanaf nov.'05)" op het Binnenvaartforum gesloten blijven.

Door deze gebeurtenis willen wij als Beheerders en Moderators vragen om zorgvuldig om te gaan met de berichten die geplaatst worden: plaats enkel foto's en teksten die van jullie zelf zijn, om deze toestanden in de toekomst te voorkomen.

Namens Beheerders en Moderators,
Mark

HD191

Re: Van de Beheerder

Bericht door HD191 » 30 jul 2010 17.20 11:59

Vooral niet te serieus nemen Mark, google maar op de naam van de stichting.

Mark
Berichten: 508
Lid geworden op: 30 dec 2004 17.20 18:14

Re: Van de Beheerder

Bericht door Mark » 16 sep 2010 17.20 11:37

Zojuist heb ik aan een lang gekoesterde wens van velen kunnen voldoen: het plaatsen van YouTube filmpjes op het forum.

Het principe werkt net als bij het plaatsen van een foto:
Kopieer de url van het YouTube filmpje, plak deze in je bericht en plaats deze tussen de YouTube tags door op het knopje 'YouTube' te klikken.

Veel plezier ermee!

Huug
Berichten: 966
Lid geworden op: 30 dec 2004 17.20 11:15
Locatie: Arkel
Contacteer:

Re: Van de Beheerder

Bericht door Huug » 02 jan 2012 17.20 21:51

Een blik terug

2011 is geschiedenis ! Men kan stellen een jaar waarin veel veranderde in onze wereld maar daar gaan we het niet over hebben.
Ons Forum mocht zich verheugen in het feit dat er weer meer gekeken werd als in 2010.
De nadruk leg ik op “gekeken” want het aantal schrijvenden blijft daar flink bij achter.
Gezien de energie die de schrijvenden , moderatoren en beheerder er insteken zou het welkom zijn als er wat meer “schrijvende” forumgangers komen.

Toch een woord van dank aan de immer enthousiaste bijdragen van de oud en nieuw gedienden jullie bijdragen worden zeer op prijs gesteld door alle kijkbuisvrienden. De knowhow die in het forum aanwezig is verbaast mij iedere keer weer.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik als beheerder niet meer actief ben, in deze heeft Ben Gernaat per 01.01.2012 na een proefperiode de stok definitief overgenomen. Ben koos er voor eerst wat op de achtergrond te blijven, dit om te proeven wat er op hem afkwam als beheerder een gezonde instelling lijkt mij. Gezien de hoeveelheid werk die hij er insteekt verdient hij dan ook onvoorwaardelijke steun.
Ook op het moderator front zijn wat veranderingen geweest door pensionering van good old en nooit aflatende Wrijfhout. De moderatoren oud en nieuw allen bedankt voor jullie inzet.

Voor mij is dit de laatste blik terug of terugblik.

Een goed 2012 !
Huug

Afbeelding

De wereld is rond en dat istie al lang!

http://www.shipspotters.nl

Ben
Berichten: 10270
Lid geworden op: 31 dec 2004 17.20 16:46
Locatie: Goutum

Re: Van de beheerder / moderatoren.

Bericht door Ben » 19 okt 2012 17.20 13:37

Het formaat van te plaatsen foto's e.d. is vanaf nu ingesteld op 1024 pixels, bij een groter formaat verschijnt deze mededeling:
Afbeeldingen mogen maximaal 1024 pixels breed zijn.

Beheerder
Berichten: 18
Lid geworden op: 04 jan 2016 17.20 23:29

Re: Van de beheerder / moderatoren.

Bericht door Beheerder » 14 okt 2013 17.20 19:09

Soms wordt het er bijgeschreven: de foto is van het net geplukt , maar in de meeste gevallen niets als de foto van het internet is overgenomen.
De vraag komt dan of het wel toegestaan is dit maar zo te doen, laat staan of er toestemming is gevraagd van de fotograaf of website.
Is deze schriftelijke toestemming er wel, zet dan de naam er bij. Als er geen toestemming is of de fotograaf is onbekend vraag je dan af of je de foto wel zal plaatsen.
Bespaar beheerder en moderatoren mogelijke problemen en claims i.v.m. het copyright.
Ga op zoek naar afbeeldingen in je eigen fotoalbums en je archieven en deel die met ons.

Ben.

Plaats reactie