Koninklijke Wagenborg.

van: www.kustvaartforum.com
marten
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 dec 2004 14:58

Bericht door marten »

Wagenborg Bulk Terminal B.V.

Dit nieuwe bedrijf te Delfzijl houdt zich bezig met op- en overslag van (veevoeder) bulkproducten ten behoeve van import en export.


Een opslagcapaciteit van 10.000 m² van minstens 30.000 ton en een laad- en loscapaciteit van ongeveer 600 ton per uur garanderen een snelle en efficiënte manier van laden en lossen van zeeschepen.
De bouw is begin juli jl. gestart zal eind dit jaar gerealiseerd zijn.

Bron: Wagenborg.com


Mark

Bericht door Mark »

Afbeelding

Afbeelding
Tewaterlating van de Hunteborg bij Niestern Sander in Delfzijl. Op de helling de onder Wagenborg-vlag varende Vissersbank van rederij Pot.

Mark

Bericht door Mark »

Amstelborg opgeleverd
Op 25 september jl. heeft de Chinese Hudong-Zhonghua Shipbuilding Co. Ltd te Shanghai het m.s. Amstelborg opgeleverd.

De Amstelborg is de eerste van een serie van acht ijsklasse 1A multipurpose schepen van 17300 ton DWT, die de Chinese werf voor Wagenborg bouwt. De met drie 60 tons dekkranen uitgeruste schepen worden wereldwijd ingezet voor transport van o.a. bos-producten, staal, projectlading en containers. De gegevens van deze z.g. “A”-vloot luiden: lengte over alles 143,00 meter, lengte tussen de loodlijnen 132,00 meter, breedte 21,50 meter, holte 13,30 meter. De voortstuwing geschiedt door een 7800 kW Wärtsilä 8L46B hoofdmotor, waarmee de schepen een dienst-snelheid zullen realiseren van ca. 17 mijl.
Op 9 november a.s. worden de Arneborg (oplevering eind december a.s.) en de Amazoneborg (oplevering eind maart 2007) gedoopt en wordt de kiel gelegd voor het m.s. Asiaborg (oplevering zomer 2007). Daarna volgen de Americaborg (oplevering eveneens zomer 2007), de Australiaborg (vierde kwartaal 2007), Africaborg (voorjaar 2008) en de Atlanticborg (op-levering eveneens voorjaar 2008).
De Amstelborg (roepletters PDAD, imonummer 9333527) is op 28 september jl. om 14.00 uur locale tijd onder gezag van kapitein Menno van der Groen aan haar eerste reis begonnen. In een langlopend charter zal het schip een conventionele dienst onderhouden tussen China, Zuid-Korea, Japen en Australië V.V.

Bron: Wagenborg

Mark

Bericht door Mark »

Peters Shipyards levert m.s. Storm op
Na geslaagde proefvaarten op de Waddenzee heeft Peters Shipyards op 27 september jl. het m.s. Storm overgedragen aan Kustvaart Har-lingen B.V. te Harlingen.


Ten behoeve van deze feestelijkheden lag het schip voor het kantoor van de rederij aan de Korte Lijnbaan in thuishaven Harlingen afgemeerd. De Storm is na de eind vorige maand aan C.V. Iselmar-Oldekamp Lemmer opgeleverde Iselmar de tweede van het type “ice-runner 3650”, dat door Peters, samen met be-trokken reders en Wagenborg, is ontwikkeld. De cascobouw van deze schepen zal grotendeels in Kroatië gebeuren, waarna ze naar Kampen worden gesleept om te worden afge-bouwd. De Storm is evenwel het eerste schip van deze serie dat geheel in Nederland is ge-bouwd. Vooralsnog zal de Kampense werf elf ice-runners bouwen. De algemene gegevens luiden: lengte over alles 89,99 meter, loodlijnlengte 84,69 meter, breedte 12,50 meter, holte 8,00 meter, GT/NT 2528/1053, DWT 3650 ton, ruiminhoud 174.000 cbft., containercapaciteit 157 TEU. In de machinekamer is een 1800 kW Wärtsilä 9L20 geplaatst, goed voor een dienstsnelheid van bijna 13 knopen.
Onder gezag van kapitein Johan Oomens is de Storm (PHGN, imonummer 9374674) daags na de overdracht van Harlingen vertrokken en zette koers naar Kotka, Finland. Hier moest woodpulp worden geladen voor Vlissingen.

Bron: Wagenborg

Mark

Bericht door Mark »

Egbert Wagenborg (1866-1943) vernoemd op nieuw treinstel Arriva
Egbert Wagenborg, naast Abel Tasman en Willem Barentz, naamgever voor nieuw treinstel


Arriva heeft onlangs bekend gemaakt welke 43 namen er op de nieuwe treinen van Arriva komen te staan. Hans Alders, Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen, heeft de eerste naam –zijn eigen naam- op de Arriva-trein onthuld. Hij deed dit in aanwezigheid van de vernoemden (of hun vertegenwoordigers) en de prijswinnaars van de Arriva-namenwedstrijd. Namens Koninklijke Wagenborg was Bert Wagenborg, kleinzoon van Egbert Wagenborg, aanwezig.
De jury, bestaande uit Rimmer Mulder (hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant) Pieter Sijpersma (hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden) Piet van Dijken (redacteur van RTV Noord), Auke Zeldenrust (redacteur van Omrop Fryslan), Tonnis Musschenga (gedeputeerde provincie Groningen), Ton Baas (gedeputeerde provincie Fryslân), Hans Anker (strafrechtadvocaat van Anker en Anker Advocaten) en Anne Hettinga (algemeen directeur van Arriva en voorzitter van de jury), maakte bekend welke namen op de 43 treinen komen. De jury maakte eveneens de prijswinnaars -de personen die deze 43 namen hebben ingediend- bekend. Bij deze feestelijke bijeenkomst waren behalve de meeste prijswinnaars ook vernoemden of hun nabestaanden, nazaten of vertegenwoordigers aanwezig.

De bijeenkomst vond plaats in de bedrijfshal van Voith Railservices in Leeuwarden met als decor de nieuwe trein. Voith is het bedrijf dat het onderhoud verzorgt van de nieuwe treinen van Arriva. Uiteraard kon de trein goed van binnen en van buiten bekeken en bewonderd worden.

Arriva verzorgt de komende vijftien jaar het openbaar vervoer over het spoor in de provincies Groningen en Friesland en heeft hiervoor 43 nieuwe treinen aangeschaft. Elke trein krijgt een naam van een persoon, die van significant belang is/of is geweest voor de provincies Groningen en Fryslân, danwel aldaar geboren is. Arriva schreef dit voorjaar een Namenwedstrijd uit. Er kwamen meer dan 1700 inzendingen binnen. De jury heeft uiteindelijk uit negen categorieën (o.a. kunst en cultuur, sport, muziek, wetenschap) 43 namen gekozen waarnaar de treinen worden vernoemd. In de categorie "Vervoer" werden de namen Egbert Wagenborg, Abel Tasman en Willem Barentz gekozen. (Bron Ariva)

Afbeelding

Uit bescheidenheid zal ik maar niet vertellen wie de naam voor deze trein verzonnen had :roll: :lol:

Mark

Bericht door Mark »

Afbeelding
Hunteborg aan de Handelskade Oost in thuishaven Delfzijl nadat zij gedoopt is.

Ben
Berichten: 10404
Lid geworden op: 31 dec 2004 16:46
Locatie: Goutum

Bericht door Ben »

De Cathy Jo gezien in de buurt van Georgetown:

Afbeelding
Foto: C. Switynk

Mark

Bericht door Mark »

Minister Peijs doopt Hunteborg
In Delfzijl heeft minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat op 13 oktober jl. de Hunteborg gedoopt.

De doop en naamgeving, alsmede het diner in het ruim van de Hunteborg, maakten deel uit van het jaarlijks door Groningen Seaports georganiseerd Havendiner, waarbij relaties, leden van gemeentelijke- , provinciale- en rijksoverheden worden uitgenodigd. Het onder bouwnummer 824 gebouwd schip is hekkensluiter van een serie van vier ijsversterkte, multipurpose 6100 tons coasters, die Koninklijke Niestern Sander in opdracht van Koninklijke Wagenborg bouwde.
De algemene gegevens van dit type 1A ijsversterkte “H”-schepen, waarvan het vaargebied zich uitstrekt van de Oostzee, Noordzee en Middellandse Zee en daarnaast volledig uitgerust voor de vaart op Noord-Amerika en de Canadese meren, luiden: lengte over alles 113,76 meter, breedte 14,40 meter, holte 8,10 meter, diepgang 6,01 meter en een GT/NT van 4206/2208 ton. In de machinekamer staat een 2999 kW Wärtsilä 6R32, die een snelheid levert van 14 knopen.
De verwachte oplevering van de Hunteborg is op 10 november a.s.

Bron: Wagenborg.nl

Ben
Berichten: 10404
Lid geworden op: 31 dec 2004 16:46
Locatie: Goutum

Bericht door Ben »

Voor de sleepboot liefhebbers:
Afbeelding
Foto: ©B.Th. Gernaat.

richard

wagenborg

Bericht door richard »

Bothniaborg in haraholmen.

Afbeelding
Foto de buurman

Groet richardPlaats reactie